Založ si blog

Kalvária zvaná slovenské školstvo

                                                                                                                           Ako systematicky idiotizovať národ?!

V roku 1990 bolo u nás 13 vysokých škôl na ktorých študovalo 65 tisíc študentov , roku 2012 je už na Slovensku 38 vysokých škôl , pričom každá z nich má ešte niekoľko detašovaných pracovísk ,spolu viac ako 230 tisíc študentov. 38 vysokých škôl to je 38 rektorov a rektorátov , 140 prorektorov, 140 dekanov a dekanátov, 600 prodekanov, 140 štúdijných oddelení , 800 katedier ,420 profesorov, tisíce docentov a odborných asistentov, asistentov , obslužných pracovníkov . To sú desiatky budov a tiež objektov s vysokými nákladmi na prevádzku a údržbu .
Lákadlom na štúdium je odbor tzv. manažmentu, výroby, obchodu, finančníctva, štátnej a verejnej správy a dnes už možno aj manažmentu filozofie.
Akých manažérov môže asi vychovať docent, dnes už dokonca profesor, ktorý skutočnú fabriku videl na exkurzii v 6. semestri svojho štúdia, aj to si viac všímal prednosti kolegyne /alebo jej pozadie / z ročníka a za najvýznamnejšiu časť svojej profesionality uvádza 6 mesačnú stáž v Amerike, že to bolo pri obsluhe kolotočov v zábavnom parku tají.
Na právnických fakultách študuje viac poslucháčov ako je právnikov v reálnej praxi .
Aká asi čaká budúcnosť absolventa politológie z Detvianskej Huty , absolventa mediálnej komunikácie z Oravskej Polhory , či absolventa antropológie z Majcichova?
Ako sa uplatnia tie tisíce absolventov z kresťanských univerzít a fakúlt v Bratislave, Trnave, Nitre, Ružomberku, koho budú obviňovať za svoje neuplatnenie ?
Podobná situácia je s absolventmi stredných škôl, keď medzi 19 až 24 ročných mladými ľuďmi je až 36 % nezamestnaných, a 100 tisíc pracuje v zahraničí, ako dokladači tovaru v pražských supermarketoch alebo na bitúnkoch v Anglicku.
Tisíce maturantiek vymieňa pampersky rakúskym seniorom. Paradoxné pri tom je, že ak firma Samsung zruší prevádzku v Dunajskej Strede o prácu príde 3000 Rumunov…!
Žiaľ, nedokážu pochopiť za totality externe vyštudovaní právnici , ani nedávni 4 semestroví absolventi manažmentu, že národný dôchodok /ND/ dnes hrubý domáci produkt/HDP/ sa neprodukuje ani v Národnej rade, ani v Národnom divadle a už vôbec nie v obchode či banke.
V roku 1990 sme okrem mandariniek , banánov , pomarančov a citronov boli úplne sebestační v potravinách a ovocí. V poľnohospodárstve pracovalo 350 tisíc ľudí !!!
Dnes pracuje v poľnohospodárstve 60 tisíc ľudí a dovážame 65 % potravín, na najúrodnejších pôdach sa stavajú automobilky , priemyselné parky a logistické centrá ;
lúky sa nekosia a nevypásajú , zarastajú tŕním a bodľačím , dažďová voda sa nezachytáva , studne vysychajú a doliny ničia prívalové povodne .
A nikto sa za nič necíti zodpovedný .
……akože inteligentov kopu, len to nejako nevidno, dokonca ani v našej ctenej vláde, stačí si pozrieť záznamy z parlamentu ….., alebo ísť niečo vybaviť niekde na úrad…

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie

26.08.2016

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie Od roku 1995 vykonával funkciu generálneho honorárneho konzula Nórskeho kráľov Stva a to až do zriadenia jeho veľvyslanectva v Bratislave v roku 2005. V roku 2006 ho oslovili zástupcovia Malajzie, ktorú predtým už viackrát navštívil a vedel , že je to moderná, dynamická a dobre organizovaná krajina. Podobne ako Slovensko je veľmi [...]

Honorárny konzul Slovenska v Ugande nie je to isté ako honorárny konzul Ugandy na Slovensku

25.08.2016

Ak sa dostanete na stránky honorárneho konzulátu Ugandy iste mi dáte za pravdu, že informácie, ktoré sú tu publikované sú prehľadné, dosť detailné a prerozdelené naozaj do kategórií, ktoré ukazujú, že pán honorárny konzul Andrej Brna má jasno kam upriamovať svoju pozornosť-na charitu, teda konkrétna podpora pre Bwindi Community Hospital a vôbec pre zdravotníctvo [...]

Osobný bankrot Generálneho honorárneho konzula Seychelskej republiky na Slovensku A. Hryca

25.08.2016

Andrej Hryc, Seychely Známy herec, režisér a niekdajší šéf rádia Twist Andrej Hryc už dávnejšie priznal, že sám oslovil vládu exotickej krajiny, aby sa mohol stať ich honorárnym konzulom. Seychely sa mu totiž zapáčili počas dovolenky. Hovorca rezortu diplomacie Peter Stano okrem toho zdôrazňuje, že honorárnych konzulov nevyberá naše ministerstvo zahraničných vecí, ale [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 138418x
Priemerná čítanosť článkov: 2714x

Autor blogu

Kategórie

Archív