Naše parlamentné zrkadlá

12. augusta 2016, adamgregor, Nezaradené

Musím úvodom hneď napísať, že je mi ľúto nielen faktu, že predseda parlamentu otvorí kanclík a zbadá tam plaziaceho sa hada , ale aj faktu, že to nejakú chorú hlavu vôbec napadlo,

lenže parlament sa už veľmi dávno dostal do polohy, že sa v ňom neraz promenádujú všelijakí exoti a časť verejnosti ich v ich aktivitách aj celkom úspešne podporuje, takže sa vytešujú i pár mesiacov po tom, ako niekoho napadlo vysypať na hlavu injekčné striekačky poslancovi Poliačikovi. Škoda, že nezareagoval tak ako u nás na Detve alebo niekde na východnom Slovensku a nevypálil sprava-zľava dotyčnému takú, že by potreboval adrenalínové pero na vzkriesenie. Ale, čo nebolo, to môže hravo byť!

Prípad preniknutia nepovolených osôb do priestorov prezidentského paláca ale aj teraz tento prípad s hadom v pracovni naznačuje, že aj tam, kde by mala byť ochrana prvoradá sú hrozitánske diletantské diery.

Poďte so mnou, ak chcete , trošku zmapovať aspoň časť excesov, ktoré sa už v našom parlamente objavili….Pamätáte na vitálneho a obmedzeného dôchodcu, ktorý prišiel s tým, aby bola v parlamente modlitebná miestnosť a aj jednotlivé zasadnutia parlamentu aby sa začínali modlitbou? Alebo fakt, že niekto zavelil do útoku proti geopatogénnym zónam v parlamente?

Jasné, kým nejaký blázon poslanec tichúčko ignoruje zasadnutie a a nevie o čom sú, pokiaľ sa hrabe v svojej zbierke známok, tak to je iné kafe, rovnako ako keď všemúdra poslankyňa celé zasadnutia lúšti SUDOK-u, ak sa minister vybaví na zasadnutie parlamentu poslednými katalógmi na eventuálnu kúpu novej jachty, tak od neho tiež nemôžete žiadať, aby sa koncentroval na nejaké hlúpe tláchania okolo zákonov.

A potom prišlo obdobie, keď sa akože riešil alkohol v parlamente a v živej pamäti mám niekedy v roku 2013 situáciu , keď poslanci Matovič a Viskupič na jednej strane sa pochytili s piatimi poslancami SMER-u na druhej strane s tým, že opozičníci žiadali, aby poslanci NR SR boli podrobení testu na prítomnosť alkoholu v krvi, čo sa hlboko dotklo poslanca Ivana Vargu s tým, že on nie je žiadna čvarga a aj poslanec Antonín Cicoň vehementne tvrdil, že to len Matovič a Viskupič fabulujú svoje nezmysly, v čom ich podporil i kolega Jozef Valocký. Zo strany Matoviča bolo iste dobré, že nežiadal testovať aj iné omamné látky v krvi svojich kolegov poslancov, lebo by vraj iste nastal chumel i napravo i naľavo v politickom spektre!

Parlament toho už pamätá….ojojój, to sme vypliešťali okále, keď Janíčko Slotovie povedal o europoslancovi Csákym, že je zvratok a zhnité lajno alebo keď sa rozhohnil Števko Harabinovie smerom k Lipšicovi s vetičkou „Pôjdeš do BASY, ty hajzel!“

V rebríčku excesov iste nie je na poslednom mieste Lojzík Hlina, keď sa vrhol k Antonovi Martvoňovi s vrieskaním „Pozerajte sa mi do očí!“ Celý Louis de Funés! Alebo vtedy, keď vyblokoval parlament a odmietol odísť od rečníckeho pultu viac ako dve hodiny!

A bulvár si tlieskal imaginárnymi ručičkami, na pretrase boli poslanci a ich milenky -alkohol, ale aj tie skutočné. A všetko sa to nebezpečne valilo a valilo a tak sa nečudujme, že junák Janko zavelil práve v parlamente „Do tankoch!“

Parlament počul aj premiéra Fica ako odsúdil vešanie dúhovej vlajky a div divúci, minister zahraničných vecí neodvolal „svojho káčera“ z veľvyslaneckej stoličky. A keď by bodoval v pomyselnom rebríčku Hlina, ani máčny-máčik by za ním nezaostával i „superman“ Matovič…Matovič s transparentmi, Matovič vo vietnamkách, Matovič v tričku, Matovič v plátených letných nohaviciach, MAtovič s injkečnými striekačkami, Matovič so vztýčeným prostredníkom alebo Matovič s červeným lícom od facky, ktorú mu uštedrila Anna Belousová. Druhá facka o ktorej vieme, tú prvú a tá tiež krásne sadla uvalil Peter BAco pred rokmi poslancovi Ľubomírovi Andrássymu….to bol taký predchodca  Otíka Brixovie, tomu sa akosi neušlo…..hold, má to niekto šťastie!

A život prinášal nové a nové momenty….v parlamente s dieťaťom alebo bez neho,s albumami známok,s jedlom, s mobilmi, s katalógmi, s časopismi…..

Všeličo sa udialo, aj situácia , keď si Pavol Paška myslel, že je viac ako ústava.

NO…hold, ťažké to je v tom našom parlamente, na jednej strane transparent Gorily, patríte do basy a na druhej srdečné problémy premiéra….

Ale poďme my len späť k tomu Andrejovi Dankovi, predsa len bolo iné, ak si o neho otierali bulvárne médiá svoje bulvárne stránky s tým, že je o ňom známa jeho náklonnosť k nenému pohlaviu, keď rozoberali fakt, že jeho nová „milenka“ už u neho prespáva ako toto s tým hadom! Tu už ide o viac ako o pokrčenú plachtu ! Len sa čudujem, prečo celú vec nezveril šéf parlamentu polícii, bolo by to treba vyšetriť, veď jeho kancelária je na prvom poschodí a je zrejmé, že užovka sa sem nemohla len tak mirnic-dirnic doplaziť!

Slovenský parlament sa dostáva do situácie, kde budú iste ešte častejšie vzájomné urážky, osočovania a zrejme i fyzické inzultácie. Ako sa ukazuje, ani parlamentná stráž nič nezmohla….žiaľ, ukazuje sa, že sme si z dobrej vôle zvolili ako našich reprezentanov aj samozvancov a bláznov i polobláznov a to nechcem citovať nášho premiéra. Ale sú tam, veď je úpredsa nemožné, aby nejaký strelený poslanec vyhlásil, že všetci homosexuáli by si mali priviazať na krk lano s kameňom a skočiť do vody…..alebo že poslankyňa Mezenská vidí budúcnosť spolu s poslancom VAským v tom, že treba vyvolať revolúciu, aby po uliciach tiekla krv.

A tak je toto všetko a ešte kopec navyše, akýmsi naším zrkadlom, naším mementom, pozastavením, či je rozumné, aby nás reprezentovali „ďalšie nové nohavičkové poslankyne“, multioteckovia so svojimi milenkami, farizeji, ktorí vodu kážu a víno pijú……