. . . . žeby niekto na Slovensku kopíroval kardinála Mazarina a kardinála Richelieu?

11. augusta 2016, adamgregor, Nezaradené

Zvrátená doba plná nebezpečenstiev núti mnohé štáty obsadzovať do riadiacich bezpečnostných zložiek štátu výrazných odborníkov, expertov…ale nie u nás na SLovensku. Dôkazom toho je i fakt, že máme v riaditeľskej stoličke SIS nového kadeta Antona Šafaríka, o ktorom toho zas toľko nepreblesklo na verejnosti, ale to málo, čo sa vie,s tačí k tomu, že vznikajú pochybnosti…

Skoro nič sa nevie o jeho podnikateľských aktivitách a skôr utrúsil nejaké poznámky s tým, že sa orientoval v živote na vieru a doslova a do písmenka prácu v katolíckej cirkvi. Z toho pohľadu by mohol mať blízko k intrigánstvu, zrejme sa dobre pozná s Paľkom Hrušovským, Jankom Čarnoguským, Ferkom Mikloškom i jeho bratom ďalším show-manom z KDH, zrejme nemá ďaleko ani k ex-minsitrovi Palkovi alebo Lipšicovi. Ale stačí to ? Alebo fakt, že predsedal Zboru dobrovoľníkov Rádu maltézskych rytierov? Alebo „atestáciu“ svojich odborných kvalít stavia na vyznamenaní Jána Pavla II., ktorý mu udelil Rád Svätého Silvestra? Z ďalších „odborných “ daností prezradil, že bol v komisii, ktorá pripravovala návštevu pápeža…..

Aj keď sa nevie o jeho podnikateľských skúsenostiach, zrejme je to šikovný pánko, veď od mesta Bratislava odkúpil bývalú materskú škôlku a prestaval si ju na malú pevnosť priamo v centre mesta. Za koľko objekt s pozemkom kúpil odmieta prezradiť. Hovorí sa, že za jeho nomináciou stojí Slovenská národná strana , ale je tomu tak aj naozaj?

Pán Šafarík si oficiálne bydlisko udáva v paneláku v Petržalke a je prinajmenšom zaujímavé, prečo si neudáva trvalé bydlisko v svojom dome-viac ako 300 m2 a pozemok viac ako 10 árov? Ešte zaujímavejšie je , že už o dva týždne získala polovicu domu eseročka Freehold, ktorej majiteľom je obchodník s nehnuteľnosťami Peter Jakubec,áno, áno…..máte dobrú pamäť, je to ten istý Mr. Jakubec , ktorý rozprávkovo zbohatol na pozemkoch v Líščom údolí v Bratislave začiatkom 90-tych rokov. No a ešte zaujímavejšie je, že tieto pozemky boli vedené ako biokoridor bez akejkoľvek možnej výstavby a Mr. Jakubec ich získal výmenou so Slovenským pozemkovým fondom. A potom poslanci šmahom ruky zmenili pozemky na stavebné a už bola ruka v rukáve. Odborníci tvrdia, že Jakubec mohol na tomto kšefte zbohatnúť cca o 10 i viac miliónov eur. On sa nezdá, ale išiel ďalej, o pár rokov mu do rany prišlo 15 hektárov vzácnych a lužných lesov pri Rusovskom jazere a aj tie by dostal výmenou za 23 hektárov obyčajného/pred tým CIRKEVNÉHO / lesa, ak by sa tisícky ľudí nepostavilo proti. No a firmy pána Jakubeca sídlia na rovnakej adrese, na akej býva riaditeľ SIS.

Božie cesty sú nevyspytateľné, konečne svedčí o tom aj prešmyčka z krstného mena a priezviska pána riaditela, z výrazu ANTON SAFARIK SIS dostanete mimo iného prekrásnu prešmyčku, skvostný anagram  SISKA -INA FARNOST!!!!)))