Úvaha nad jedným ex-parlamentným „poslančekom“

8. augusta 2016, adamgregor, Nezaradené

Kdesi v tlači prebehol toť len pred nedávnom príspevok o ex-parlamentnom poslančekovi, ktorý napriek tomu, že sa trhal ako mohol sa po voľbách do parlamentu za svoju materskú stranu SMER nedostal a ostal až niekde na 88-om  či ktorom mieste. Mnohých to potešilo, pretože namyslenosť, arograncia, povýšenectvo z tohto „poslančeka“ tiekla cícerkom z jeho ružového sáčka, ružových nohavíc v ktorých s bohorovným povýšenectvom neváhal a kľudne vítal i oficiálne diplomatické návštevy v rodných Košiciach. Ale nie o tom…..Teraz sa odprezentoval tým, že sa utiahol akože z verejného života, dokonca ako sám v príspevku uvádza vybehol si do Nepálu prečistiť hlavu a ako tvrdí, pobyt mu veľa dal, otvoril mu oči, v hlave mu už nenaskakujú kdejaké“kazítka“, pretože ani so svojím parťákom už nie je v kontakte a staré kamaračágy s ním sú pretrhnuté možno aj nadlho.

Kdesi v tlači prebehla aj informácia o tom, ako náš súčasný minister zahraničných vecí-znalý veľkej diplomacie začína ofenzívu smerom k OSN, kde by rád zabodoval…..nedávne dni ukazujú ale , že zatiaľ nechytil ten správny vietor do svojich veľkodiplomatických krídel. Nie je tajomstvom, že poslanci, Poslanci i „poslančekovia“ v čase pôsobenia v parlamente sú vybavení diplomatickými pasmi, ktoré po ukončení svojho reálneho pôsobenia v parlamente sú povinný do časovej lehoty aj vrátiť. Ale deje sa tak aj naozaj? Kto kontroluje tento chuchvalec „diplomatov“?

Zrejme nie….škoda , že autor či autorka príspevku o ex-parlamentom „poslančekovi“ akože len tak pre zaujímavosť nechcela vidieť aj vstupné a výstupné pečiatky………..možno by sme boli prekvapení, že sa nachádzajú v diplomatickom pase, na ktorý už dotyčný dávno, ale naozaj dávno nemá žiaden nárok!)