Založ si blog

Štvrťstoročie nových časov na Slovensku

Čas nezastavíme, ide si svojou cestou a ak máte dobrú pamäť, iste vám niekde na vnútornom displeji naskakujú titulky, ktorými sme boli v minulosti počastovaní, niektoré….Opitý svedok Slotovho vyčíňania…Zora Kolínska RAKOVINA…Mojím otcom je Jaro Filip…ZORA KOLÍNSKA SA VYDALA…Pálffy zmlátil Czoborovú…Jáger:Som z nej na dne/o Verešovej/…Hajdu-Ukáž to aj v správach…Skrúcaný zabil dôchodkyňu a zrútil sa…Karásek-ťažká havária, leží v bezvedomí…Bezdeda,Banášová-Milujeme sa, Ďurianová-Budem Boučková…Ďurianová.Tajomstvo môjho sexu…Rastislav Žitný-Zabil dieťa…Zlatica Puškárová-tehotná…Víťazoslav Moric-Zabil mladú ženu na prechode…Mórová a Mokrý-Rozchod…Zvrátený žúr sudcov…Dara a Rytmus-MILENCI,Vittek-Tajné schôdzky s Orviskou…Víťazoslav Moric-Zbil ženu na čerpacej stanici…Eva Varholíková-Ožratá zabíjala…Kiska-Tajná dovolenka prezidenta…Procházka-Tajné rokovanie s Ficom…Adela randila s Kaliňákom…Ráž vstal z mŕtvych…Eštebáci v politike a okolo nás…Banáš-Agent Dodo a agent Lotos…Pálffyho nemanželský syn…Paroubek prichytený so slovenskou milenkou…Škandalózne financovanie SDKÚ…Ešte raz kauza Bonanno…Chárovci s dvojičkami…Adela ako Hermiona…Trapas Sisy Lelkes-Sklovskej…Adela investuje v Rakúsku…Trapas Juraja Lelkesa…Adela a Peter-Už to neutaja…Drzosť Mateja Sajfu…Aféra vláčiky-Moric, Mocman, Dzurindovci…Adela v exotike…Mečiar ako bača…Podpredsedníčka parlamentu NA HOLO, Renáta Zmajkovičová AMBASÁDORKA, Fico na letisku Viedeň…ČErnák exkluzívne spoza mreží…Harabín si užíva…Nový šéf SIS PÁN ZÁHADNÝ…Kollár lámal Baluchovú päť rokov…Státisícová svadba Dominiky Cibuľkovej…Poslankyňa Cibulková vybavila dotáciu TIPOS-u pre Dominiku…Šteklivá komunikácia FIGEĽA…POLITICI CHALUPÁRI…Honorárni konzuli na hrane zákona…Adela singl…Ľubomír Partika vyhodený z vysokej štátnej funkcie JE ZA VODOU…Zdravotnícka mafia…Varholíková vo väzení v Pešti…Úbohý život Bašternáka…Martinka z Turca už NIE JE…ANDREJ DANKO-had v kancelárii…Harabín s plačom…Harabín vyhráva…Fico  a jeho bozky v aute…Na čom zarába Počiatek a Kaliňák…Napätie Švajda-Puškárová…Sisa a jej odvážne fotografie…Kočner o Kollárovi…

Skrátka ako vravel Jan Werich „čas má plné vrecko prekvapení“, čas mierni bolesť/Publius Ovidius Naso/, čas otvára brány tomu, kto vie čakať/čínske príslovie/, čas robí z jačmeňa džbán piva/Ján Slota?/.

Čas sú peniaze/ stovky a tisícky a Harabín, Rezeš, Rezešová, Kollár, škoda, že premiér sa neprikláňa k poznatku Benjamina Franklina…času máme veľa , len ho tak úboho zužitkovávame.

Čas sa kotúľa a my, občania, voliči, normálni smrteľníci „iba časom spoznávame, čo je u nás tragédia a čo komédia/Stanislaw Jerzy Lec/ v dobrej viere, že KAŽDÁ VEC MÁ SVOJ ČAS, pretože tak ako sa kedysi hovorilo „hlúpy ale bohatý“ sa dnes hovorí „bohatý ale hlúpy“ a to sú vraj naše zlaté časy/Julian Tuwim/. Zvykli sme si na tie naše časy, na figúrky a figúry, ktoré z času na čas i permanentne zaplavujú priestor a neraz máme pocit, akoby život mal byť o nich,žijeme dobré alebo biedne časy? Pavel Kosorin onoho času povedal, že „politika jehra jasných pravidiel, ktoré sa každý deň a na Slovensku i skôr menia bez začerveňania sa.

Aj naši predkovia vliali do času magickú silu, vtedy zapáľ svetlo, keď je tma, vtedy čiň dobro, keď je na to čas. Pravda, ČAS si vymysleli ľudia,aby vedeli, od kedy-do kedy a čo za to/Ján Werich/, lenže Aulus Gellius tvrdil, že PRAVDA je dcérou času a v tom našom ČASE to platí alebo nie? Keď sa tak prehŕňam v svojich poznámkach, dávam zapravdu Marcusovi Tuliusovi Cicerovi „nikdy nie sme natoľko zaneprázdnení ako vo svojom voľnom čase, pravda ak žijeme, pracujeme, oddychujeme, milujeme naplno. čas uteká podľa toho, s kým sme/William Shakespeare/, ale na druhej strane a špeciálne na tej našej slovenskej škvarke „čas vôbec nie je istý spojenec,nikdy nevieme,pre koho pracuje“/Alberto Moravia/ hoci čas všetko ukáže.

ČAS…TIME…TEMPS…TEMPO…kto má čas a čas veruže nečaká, čas stratí…čas je nesmrteľný, a pagare e a morire c,e sempre tempo/na platenie a umieranie je vždy dosť času/!

A viera ostáva…Nomdum omnium dierum sol occidit….ešte nezapadlo slnko všetkých dní a je len na nás, aký si vytvoríme svoj vlastný čas a časy.

 

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie

26.08.2016

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie Od roku 1995 vykonával funkciu generálneho honorárneho konzula Nórskeho kráľov Stva a to až do zriadenia jeho veľvyslanectva v Bratislave v roku 2005. V roku 2006 ho oslovili zástupcovia Malajzie, ktorú predtým už viackrát navštívil a vedel , že je to moderná, dynamická a dobre organizovaná krajina. Podobne ako Slovensko je veľmi [...]

Honorárny konzul Slovenska v Ugande nie je to isté ako honorárny konzul Ugandy na Slovensku

25.08.2016

Ak sa dostanete na stránky honorárneho konzulátu Ugandy iste mi dáte za pravdu, že informácie, ktoré sú tu publikované sú prehľadné, dosť detailné a prerozdelené naozaj do kategórií, ktoré ukazujú, že pán honorárny konzul Andrej Brna má jasno kam upriamovať svoju pozornosť-na charitu, teda konkrétna podpora pre Bwindi Community Hospital a vôbec pre zdravotníctvo [...]

Osobný bankrot Generálneho honorárneho konzula Seychelskej republiky na Slovensku A. Hryca

25.08.2016

Andrej Hryc, Seychely Známy herec, režisér a niekdajší šéf rádia Twist Andrej Hryc už dávnejšie priznal, že sám oslovil vládu exotickej krajiny, aby sa mohol stať ich honorárnym konzulom. Seychely sa mu totiž zapáčili počas dovolenky. Hovorca rezortu diplomacie Peter Stano okrem toho zdôrazňuje, že honorárnych konzulov nevyberá naše ministerstvo zahraničných vecí, ale [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 139296x
Priemerná čítanosť článkov: 2731x

Autor blogu

Kategórie

Archív