Založ si blog

Naše parlamentné zrkadlá

Musím úvodom hneď napísať, že je mi ľúto nielen faktu, že predseda parlamentu otvorí kanclík a zbadá tam plaziaceho sa hada , ale aj faktu, že to nejakú chorú hlavu vôbec napadlo,

lenže parlament sa už veľmi dávno dostal do polohy, že sa v ňom neraz promenádujú všelijakí exoti a časť verejnosti ich v ich aktivitách aj celkom úspešne podporuje, takže sa vytešujú i pár mesiacov po tom, ako niekoho napadlo vysypať na hlavu injekčné striekačky poslancovi Poliačikovi. Škoda, že nezareagoval tak ako u nás na Detve alebo niekde na východnom Slovensku a nevypálil sprava-zľava dotyčnému takú, že by potreboval adrenalínové pero na vzkriesenie. Ale, čo nebolo, to môže hravo byť!

Prípad preniknutia nepovolených osôb do priestorov prezidentského paláca ale aj teraz tento prípad s hadom v pracovni naznačuje, že aj tam, kde by mala byť ochrana prvoradá sú hrozitánske diletantské diery.

Poďte so mnou, ak chcete , trošku zmapovať aspoň časť excesov, ktoré sa už v našom parlamente objavili….Pamätáte na vitálneho a obmedzeného dôchodcu, ktorý prišiel s tým, aby bola v parlamente modlitebná miestnosť a aj jednotlivé zasadnutia parlamentu aby sa začínali modlitbou? Alebo fakt, že niekto zavelil do útoku proti geopatogénnym zónam v parlamente?

Jasné, kým nejaký blázon poslanec tichúčko ignoruje zasadnutie a a nevie o čom sú, pokiaľ sa hrabe v svojej zbierke známok, tak to je iné kafe, rovnako ako keď všemúdra poslankyňa celé zasadnutia lúšti SUDOK-u, ak sa minister vybaví na zasadnutie parlamentu poslednými katalógmi na eventuálnu kúpu novej jachty, tak od neho tiež nemôžete žiadať, aby sa koncentroval na nejaké hlúpe tláchania okolo zákonov.

A potom prišlo obdobie, keď sa akože riešil alkohol v parlamente a v živej pamäti mám niekedy v roku 2013 situáciu , keď poslanci Matovič a Viskupič na jednej strane sa pochytili s piatimi poslancami SMER-u na druhej strane s tým, že opozičníci žiadali, aby poslanci NR SR boli podrobení testu na prítomnosť alkoholu v krvi, čo sa hlboko dotklo poslanca Ivana Vargu s tým, že on nie je žiadna čvarga a aj poslanec Antonín Cicoň vehementne tvrdil, že to len Matovič a Viskupič fabulujú svoje nezmysly, v čom ich podporil i kolega Jozef Valocký. Zo strany Matoviča bolo iste dobré, že nežiadal testovať aj iné omamné látky v krvi svojich kolegov poslancov, lebo by vraj iste nastal chumel i napravo i naľavo v politickom spektre!

Parlament toho už pamätá….ojojój, to sme vypliešťali okále, keď Janíčko Slotovie povedal o europoslancovi Csákym, že je zvratok a zhnité lajno alebo keď sa rozhohnil Števko Harabinovie smerom k Lipšicovi s vetičkou „Pôjdeš do BASY, ty hajzel!“

V rebríčku excesov iste nie je na poslednom mieste Lojzík Hlina, keď sa vrhol k Antonovi Martvoňovi s vrieskaním „Pozerajte sa mi do očí!“ Celý Louis de Funés! Alebo vtedy, keď vyblokoval parlament a odmietol odísť od rečníckeho pultu viac ako dve hodiny!

A bulvár si tlieskal imaginárnymi ručičkami, na pretrase boli poslanci a ich milenky -alkohol, ale aj tie skutočné. A všetko sa to nebezpečne valilo a valilo a tak sa nečudujme, že junák Janko zavelil práve v parlamente „Do tankoch!“

Parlament počul aj premiéra Fica ako odsúdil vešanie dúhovej vlajky a div divúci, minister zahraničných vecí neodvolal „svojho káčera“ z veľvyslaneckej stoličky. A keď by bodoval v pomyselnom rebríčku Hlina, ani máčny-máčik by za ním nezaostával i „superman“ Matovič…Matovič s transparentmi, Matovič vo vietnamkách, Matovič v tričku, Matovič v plátených letných nohaviciach, MAtovič s injkečnými striekačkami, Matovič so vztýčeným prostredníkom alebo Matovič s červeným lícom od facky, ktorú mu uštedrila Anna Belousová. Druhá facka o ktorej vieme, tú prvú a tá tiež krásne sadla uvalil Peter BAco pred rokmi poslancovi Ľubomírovi Andrássymu….to bol taký predchodca  Otíka Brixovie, tomu sa akosi neušlo…..hold, má to niekto šťastie!

A život prinášal nové a nové momenty….v parlamente s dieťaťom alebo bez neho,s albumami známok,s jedlom, s mobilmi, s katalógmi, s časopismi…..

Všeličo sa udialo, aj situácia , keď si Pavol Paška myslel, že je viac ako ústava.

NO…hold, ťažké to je v tom našom parlamente, na jednej strane transparent Gorily, patríte do basy a na druhej srdečné problémy premiéra….

Ale poďme my len späť k tomu Andrejovi Dankovi, predsa len bolo iné, ak si o neho otierali bulvárne médiá svoje bulvárne stránky s tým, že je o ňom známa jeho náklonnosť k nenému pohlaviu, keď rozoberali fakt, že jeho nová „milenka“ už u neho prespáva ako toto s tým hadom! Tu už ide o viac ako o pokrčenú plachtu ! Len sa čudujem, prečo celú vec nezveril šéf parlamentu polícii, bolo by to treba vyšetriť, veď jeho kancelária je na prvom poschodí a je zrejmé, že užovka sa sem nemohla len tak mirnic-dirnic doplaziť!

Slovenský parlament sa dostáva do situácie, kde budú iste ešte častejšie vzájomné urážky, osočovania a zrejme i fyzické inzultácie. Ako sa ukazuje, ani parlamentná stráž nič nezmohla….žiaľ, ukazuje sa, že sme si z dobrej vôle zvolili ako našich reprezentanov aj samozvancov a bláznov i polobláznov a to nechcem citovať nášho premiéra. Ale sú tam, veď je úpredsa nemožné, aby nejaký strelený poslanec vyhlásil, že všetci homosexuáli by si mali priviazať na krk lano s kameňom a skočiť do vody…..alebo že poslankyňa Mezenská vidí budúcnosť spolu s poslancom VAským v tom, že treba vyvolať revolúciu, aby po uliciach tiekla krv.

A tak je toto všetko a ešte kopec navyše, akýmsi naším zrkadlom, naším mementom, pozastavením, či je rozumné, aby nás reprezentovali „ďalšie nové nohavičkové poslankyne“, multioteckovia so svojimi milenkami, farizeji, ktorí vodu kážu a víno pijú……

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie

26.08.2016

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie Od roku 1995 vykonával funkciu generálneho honorárneho konzula Nórskeho kráľov Stva a to až do zriadenia jeho veľvyslanectva v Bratislave v roku 2005. V roku 2006 ho oslovili zástupcovia Malajzie, ktorú predtým už viackrát navštívil a vedel , že je to moderná, dynamická a dobre organizovaná krajina. Podobne ako Slovensko je veľmi [...]

Honorárny konzul Slovenska v Ugande nie je to isté ako honorárny konzul Ugandy na Slovensku

25.08.2016

Ak sa dostanete na stránky honorárneho konzulátu Ugandy iste mi dáte za pravdu, že informácie, ktoré sú tu publikované sú prehľadné, dosť detailné a prerozdelené naozaj do kategórií, ktoré ukazujú, že pán honorárny konzul Andrej Brna má jasno kam upriamovať svoju pozornosť-na charitu, teda konkrétna podpora pre Bwindi Community Hospital a vôbec pre zdravotníctvo [...]

Osobný bankrot Generálneho honorárneho konzula Seychelskej republiky na Slovensku A. Hryca

25.08.2016

Andrej Hryc, Seychely Známy herec, režisér a niekdajší šéf rádia Twist Andrej Hryc už dávnejšie priznal, že sám oslovil vládu exotickej krajiny, aby sa mohol stať ich honorárnym konzulom. Seychely sa mu totiž zapáčili počas dovolenky. Hovorca rezortu diplomacie Peter Stano okrem toho zdôrazňuje, že honorárnych konzulov nevyberá naše ministerstvo zahraničných vecí, ale [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 139308x
Priemerná čítanosť článkov: 2732x

Autor blogu

Kategórie

Archív