Založ si blog

. . . . žeby niekto na Slovensku kopíroval kardinála Mazarina a kardinála Richelieu?

Zvrátená doba plná nebezpečenstiev núti mnohé štáty obsadzovať do riadiacich bezpečnostných zložiek štátu výrazných odborníkov, expertov…ale nie u nás na SLovensku. Dôkazom toho je i fakt, že máme v riaditeľskej stoličke SIS nového kadeta Antona Šafaríka, o ktorom toho zas toľko nepreblesklo na verejnosti, ale to málo, čo sa vie,s tačí k tomu, že vznikajú pochybnosti…

Skoro nič sa nevie o jeho podnikateľských aktivitách a skôr utrúsil nejaké poznámky s tým, že sa orientoval v živote na vieru a doslova a do písmenka prácu v katolíckej cirkvi. Z toho pohľadu by mohol mať blízko k intrigánstvu, zrejme sa dobre pozná s Paľkom Hrušovským, Jankom Čarnoguským, Ferkom Mikloškom i jeho bratom ďalším show-manom z KDH, zrejme nemá ďaleko ani k ex-minsitrovi Palkovi alebo Lipšicovi. Ale stačí to ? Alebo fakt, že predsedal Zboru dobrovoľníkov Rádu maltézskych rytierov? Alebo „atestáciu“ svojich odborných kvalít stavia na vyznamenaní Jána Pavla II., ktorý mu udelil Rád Svätého Silvestra? Z ďalších „odborných “ daností prezradil, že bol v komisii, ktorá pripravovala návštevu pápeža…..

Aj keď sa nevie o jeho podnikateľských skúsenostiach, zrejme je to šikovný pánko, veď od mesta Bratislava odkúpil bývalú materskú škôlku a prestaval si ju na malú pevnosť priamo v centre mesta. Za koľko objekt s pozemkom kúpil odmieta prezradiť. Hovorí sa, že za jeho nomináciou stojí Slovenská národná strana , ale je tomu tak aj naozaj?

Pán Šafarík si oficiálne bydlisko udáva v paneláku v Petržalke a je prinajmenšom zaujímavé, prečo si neudáva trvalé bydlisko v svojom dome-viac ako 300 m2 a pozemok viac ako 10 árov? Ešte zaujímavejšie je , že už o dva týždne získala polovicu domu eseročka Freehold, ktorej majiteľom je obchodník s nehnuteľnosťami Peter Jakubec,áno, áno…..máte dobrú pamäť, je to ten istý Mr. Jakubec , ktorý rozprávkovo zbohatol na pozemkoch v Líščom údolí v Bratislave začiatkom 90-tych rokov. No a ešte zaujímavejšie je, že tieto pozemky boli vedené ako biokoridor bez akejkoľvek možnej výstavby a Mr. Jakubec ich získal výmenou so Slovenským pozemkovým fondom. A potom poslanci šmahom ruky zmenili pozemky na stavebné a už bola ruka v rukáve. Odborníci tvrdia, že Jakubec mohol na tomto kšefte zbohatnúť cca o 10 i viac miliónov eur. On sa nezdá, ale išiel ďalej, o pár rokov mu do rany prišlo 15 hektárov vzácnych a lužných lesov pri Rusovskom jazere a aj tie by dostal výmenou za 23 hektárov obyčajného/pred tým CIRKEVNÉHO / lesa, ak by sa tisícky ľudí nepostavilo proti. No a firmy pána Jakubeca sídlia na rovnakej adrese, na akej býva riaditeľ SIS.

Božie cesty sú nevyspytateľné, konečne svedčí o tom aj prešmyčka z krstného mena a priezviska pána riaditela, z výrazu ANTON SAFARIK SIS dostanete mimo iného prekrásnu prešmyčku, skvostný anagram  SISKA -INA FARNOST!!!!)))

 

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie

26.08.2016

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie Od roku 1995 vykonával funkciu generálneho honorárneho konzula Nórskeho kráľov Stva a to až do zriadenia jeho veľvyslanectva v Bratislave v roku 2005. V roku 2006 ho oslovili zástupcovia Malajzie, ktorú predtým už viackrát navštívil a vedel , že je to moderná, dynamická a dobre organizovaná krajina. Podobne ako Slovensko je veľmi [...]

Honorárny konzul Slovenska v Ugande nie je to isté ako honorárny konzul Ugandy na Slovensku

25.08.2016

Ak sa dostanete na stránky honorárneho konzulátu Ugandy iste mi dáte za pravdu, že informácie, ktoré sú tu publikované sú prehľadné, dosť detailné a prerozdelené naozaj do kategórií, ktoré ukazujú, že pán honorárny konzul Andrej Brna má jasno kam upriamovať svoju pozornosť-na charitu, teda konkrétna podpora pre Bwindi Community Hospital a vôbec pre zdravotníctvo [...]

Osobný bankrot Generálneho honorárneho konzula Seychelskej republiky na Slovensku A. Hryca

25.08.2016

Andrej Hryc, Seychely Známy herec, režisér a niekdajší šéf rádia Twist Andrej Hryc už dávnejšie priznal, že sám oslovil vládu exotickej krajiny, aby sa mohol stať ich honorárnym konzulom. Seychely sa mu totiž zapáčili počas dovolenky. Hovorca rezortu diplomacie Peter Stano okrem toho zdôrazňuje, že honorárnych konzulov nevyberá naše ministerstvo zahraničných vecí, ale [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 139209x
Priemerná čítanosť článkov: 2730x

Autor blogu

Kategórie

Archív