Založ si blog

Kažidaň je len jeden z tých Kazisvetov sediacich na ministerskej stoličke

Hneď úvodom napíšem to, čo ste iste aj vy neraz v živote zažili, platíte poistku na auto, na chatu, byt, na dom, potom vám pukne vodovodná trubka, kalvária, steny, nábytok doplnky zničené a keď príde na obhliadku „poisťovák“ tak vás začne presviedčať, že to a hento nemáte v zmluve vykryté a tak okrem straty času možno by ste mohli v optimálnom prípade dostať malú čiastku z toho, čo vám voda poškodila.O trošku lepšie, ba dokonca nebál by som sa povedať o dosť lepšie je to s autami, tam takú skúsenosť nemám a všetko šlo akosi pružnejšie snáď aj preto, že gros povinností vybavoval servis.

Uvedená skúsenosť jedného i druhého typu mi však nemôže zabrániť nevyjadriť sa k „svinstvu“, ktoré vyšlo z dielne ministra financií, pretože sa dotýka nás všetkých a ono by to nemalo tak byť, že keď štát chce pokryť nejaké výdavky, prvé čo ho napadne je chytiť nás občanov po krk v skalopevnej viere, že sa k tomu aj tak nikto nevyjadrí a „panstvo“ si to odsúhlasí , lebo sa tak rozhodlo.

A ono to tak prisámtri vyzerá, že štát potrebuje 50 miliónov, ktoré si chce stiahnúť práve z našich poistiek a keďže predpokladám, že len málokto má záľubu v čítaní ma.ličkých písmenok v jednotlivých poistných zmluvách, dovolím si tak polopatisticky priblížiť celú vec aj pre vás-milí priatelia. Hlavná „geniálna“ myšlienka Petra Kažimíra spočíva v tom, že za každú poistku na dom, chatu, byt, auto, motorku,  zavedie táto „geniálna“ vláda špeciálny odvod vo výške 8%, ktoré pôjdu štátu do kasičky. Inými slovami „babka k babce a budú kapce“ a vládni politici  ruka v ruke s vládnymi úradníkmi budú môcť ešte viac ako doteraz poskytovať kamarátom predražené vládne zákazky.

Skúsim teraz uvažovať sám o sebe, keď sa to odsúhlasí, ako zareagujem,ak som sa priprel k naštudovaniu problematiky, tak sa budem hnevať na ministra, na premiéra, na vládu, ale aj na prezidenta a novinárov, ktorí to nepustia „do pľacu“, ale ak by som to nemal naštudované, tak by som na betón môj hnev nasmeroval priamo na poisťovne. Tu je totiž jedna taká srandička, že by nešlo o peniaze zo ziskov tej-ktorej poisťovne ale rovno z tržieb. Len si spomeňte, podobná „sranda“ funguje už pri poistení na autá, všetci povinne posielame 8% pre požiarnikov, lebo v štátnej kase to horí a ktokoľvek chorý nás v tejto našej banánovej republike môže tlačiť do kúta. Napriek tomu, že štát by mal vo svojej filozofii odmeňovať ľudí, ak myslia na budúcnosť a ochranu majetku, kdeže u nás, u nás je všeličo naopak! A ak by som mal ešte väčšiu chuť ukázať štátu alebo ministerstvu o všelijakých iných skrytých motúzikoch, potom by tento blok sa stal ságou ZLODEJINY!

PoĎte so mnou trošku kalkulovať, priemerná cena havarijnej poistky na Slovensku podľa štatistických vykazovateľov je 354 eur ročne, ak sa štát rozhodne prifakliť k tejto cene 8%, budeme platiť 382 eur, ak si predstavíte, že skoro každý platíme aj poistku za byt, dom, chatu, tak takýmto platením stratíme niekoľko desiatok eur ročne. Predstavte si teraz nejaký paneláčik, v ktorom žije povedzme 50 rodín, dá sa predpokladať, že takýmto navýšením poistiek by do štátnej kasičky pritieklo cca 2500 eur. Pán minister má rád okrúhle čísla. Ale pozor, nemám v úmysle tu spomínať i ďalšie zatiaľ nevymenované poiskt-úrazové poistenie, úrazové pripoistenie,poistenie zodpovednosti zamestnancov, podnikateľské druhy poistení,cestovné poistenie, mimoriadne dohodnuté poistenie a mnohé ďalšie. V poisťovníctve to ale funguje tak, že poistky predávajú tkz. získatelia a tí majú dohodnuté s poisťovňami zmluvne percentiálne provízie, inými slovami, ak poisťovňa zvýši poistné o spomínaných osem percent zvýši sa aj výška provízie a tak konečná hranica platby pre nás“úbohé“ ovečky bude isto-iste vyššia ako osem percent.

A to ešte nie je všetko! Viaceré poisťovne pristúpia k tomu, že prídu k záveru, že je nezmyselné ostať na slovenskom trhu a tak sa stiahnu do domácich štátov a na Slovensku nechajú len pobočku,v EÚ totiž platí, že ak poisťovňa disponuje licenciou v ktoromkoľvek štáte únie, môže si v iných štátoch otvoriť pobočku a teraz to príde….nadýchnite sa A NEBUDE MUSIEŤ vykazovať výsledky na Slovensku! Ctený pán financminister sa švihol ako neraz predtým a ako aj celá vláda, začne iná reakcia-reálna strata pracovných miest a ohrozené budú aj financie jednotlivých ministerstiev, lebo múdre hlavy mali takú predstavu, že z takýchto 8% príspevkov vyskladajú budget pre ministerstvo vnútra a pre ministerstvo životného prostredia. Drzosť Mr. Kažidaňa nemá hraníc a sám to dokonca v dôvodovej správe k návrhu aj deklaruje…..návrh bude mať negatívne dôsledky na podnikateľské prostredie, ale na druhej strane pozitívny dopad pre rozpočty verejnej správy! O nás, „ovečkách-občanoch ani SLOVO! Tak díky, ľavica! Slabé hlasy sa síce ozvali zo Slovenskej asociácie poisťovní a aj zo Slovenskej bankovej asociácie ALE NIKTO Z MINISTERSTVA sa pochopiteľne k veci nevyjadril. Ale v dôvodovej správe je jasne napísané, že ceiľom je získať pre štátnu kasičku za rok 55,6milióna eur, teda za tri rôčky 166,8 milióna eur. TAk aká bude reakcia podnikov a podnikateľov na Slovensku? Nuž čo, positia sa v zahraničí a je to, celé flotily áut, budov, zariadení…aký problém! Pochopiteľne klesne aj počet ľudí, nás, ktorí sme naivne verili, že sa nám aké-také poistenie hodí. AK klesne počet poistiek, klesne aj príjem štátu, bude menej reálnych odvodov, poisťovne budúp mať výrazne menší zisk a tak odvedú menej na dani zo zisku.

Kažimírov fígeľ je teda článkom bezduchosti a nesystematičnosti! Vízia je jasná, ale o nej pán minister neuvažuje…..niekoľko stoviek a možno dokonca aj niekoľko tisíc odborníkov, právnikov, ekon´omov, analytikov, matematikov príde o miesta a my, úbohí poistení sa zrejme ešte ťažšie dopracujeme k nejakému plneniu, ak nás postihne kalvária……………veď ste to úpočuli aj pred troma dňami, pán Ladislav Baštrnák sa nechal počuť v televíznych novinách….aj on si žije svoj úbohý život…..tu na slovenskej škvarke….

 

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie

26.08.2016

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie Od roku 1995 vykonával funkciu generálneho honorárneho konzula Nórskeho kráľov Stva a to až do zriadenia jeho veľvyslanectva v Bratislave v roku 2005. V roku 2006 ho oslovili zástupcovia Malajzie, ktorú predtým už viackrát navštívil a vedel , že je to moderná, dynamická a dobre organizovaná krajina. Podobne ako Slovensko je veľmi [...]

Honorárny konzul Slovenska v Ugande nie je to isté ako honorárny konzul Ugandy na Slovensku

25.08.2016

Ak sa dostanete na stránky honorárneho konzulátu Ugandy iste mi dáte za pravdu, že informácie, ktoré sú tu publikované sú prehľadné, dosť detailné a prerozdelené naozaj do kategórií, ktoré ukazujú, že pán honorárny konzul Andrej Brna má jasno kam upriamovať svoju pozornosť-na charitu, teda konkrétna podpora pre Bwindi Community Hospital a vôbec pre zdravotníctvo [...]

Osobný bankrot Generálneho honorárneho konzula Seychelskej republiky na Slovensku A. Hryca

25.08.2016

Andrej Hryc, Seychely Známy herec, režisér a niekdajší šéf rádia Twist Andrej Hryc už dávnejšie priznal, že sám oslovil vládu exotickej krajiny, aby sa mohol stať ich honorárnym konzulom. Seychely sa mu totiž zapáčili počas dovolenky. Hovorca rezortu diplomacie Peter Stano okrem toho zdôrazňuje, že honorárnych konzulov nevyberá naše ministerstvo zahraničných vecí, ale [...]

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 139692x
Priemerná čítanosť článkov: 2739x

Autor blogu

Kategórie

Archív