Založ si blog

Triáda: schňapnúť štátnu zákazku-nezaplatiť dodávateľom a spoločnosť prepísať na bieleho tátoša

Mnohí si pamätáme ako terajšia US Steel v čase , keď bola VSŽ prosperovala pod taktovkou Rezeša staršieho i s kindermanažmentom jeho syna, STEEL na Slovensku prináša neraz problémy, problémy mal aj ex-premiér Dzurinda, keď sa motkal okolo Mittala , posľuboval hory doly a nič, prišla silnejšia partička a tá si s problémom poradila. Šťastie sa nezastavilo z pohľadu bežného smrteľníka ani pri firme HF Steel, ktorá sa ako subdodávateľ realizovala počas výstavby známej rýchlostnej cesty pri Nitre, ktorú postavila vtedy ešte prvá vláda Roberta Fica. Vycálovali sme za toto dielo viac ako tri miliardy eur a zdá sa všelikto bol spokojný. AJ firma HF Steel, ktorá čo čert nechcel patrila bratovi nášho premiéra. Vlastnil ju spolu s pánom Štefanom Hermannom, preto tá skratka H=Hermann,F=Fico.

Iným firmám , teda subdodávateľom firmy HF ale ostali oči len pre plač, pretože spoločnosťŠtefana Hermanna a Ladislava Fica ešte pred tým, kým by sa subdodávateľské spoločnosti prebrali stihla firmu prepísať na francúzskeho bieleho koňa, najskôr z firmy potichúčky vycúval pán Fico, potom pán Hermann firmu odlifroval na polorozbúranú chatu kdesi za modrou a potom ticho po plešine! Klasický scenár, schňapnúť štátnu zákazku, napakovať sa, prepísať firmu na bieleho koňa, nikomu nevadilo, že firma HF mala dlh na Sociálnom poistení dákych smiešnych 130 000 EUR a vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni 80 000, kto by sa už len do toho obúval, keď sa potichúčky i nahlas hovoilo, kto je bratom majiteľa tejto firmy. Minimálne dvadsať veriteľov nedostalo ani cent! Ich pohľadávky presiahli vysoko cez milión eur. A dnes sa dozvedáme, že polícia prerušila prešetrovanie, ktoré sa akože na oko začalo ešte v roku 2013. Zaujímavé je, že i napriek dlhom sa vizuálne batovi nášho premiéra darilo, solídne auto, perfektná dovolenka, úsmevy na tvári. Ani Štefan Hermann nemôže nariekať, konečne,veď je majiteľom dvoch kaštieľov, prenajíma objekty, obchoduje s autami a má aj celý kopec ďalších aktivít. Chata v Modre je akési úložisko pochybených firiem, teda tých, ktoré sa nacicali a potom keďže nemali majetok skončili vo firme Bankrot, ktorú síce neriadila teta anka ale Mr. Strýček a čuduj sa svete, práve tu, na tejto chate skončila na rovnakej adrese nielen firma premiérovho brata ale aj firma teraz pretriasaného Ladislava Bašternáka. Lacko Ficko a Lacko BAšternák na spoločnej adrese…..obrazne povedané, lebo Ladislav Fico už vo firme samozrejme nefiguruje! Polícia zastavila vyšetrovanie, lebo sa nevedeli dostať k účtovníctvu firmy a s novým francúzskym majiteľom sa nepodarilo skontaktovať. A bastum! A tak je pokoj, o aktivitách Ladislava Fica sa akosi nič nevie a ak budete dávať pozor, možno pri Nitre poľahky zbadáte na long-limuzíne typu Jaguár prefrčať okolo bývalého nominata Smeru v orgánoch Slovenského pozemkového fondu  Štefana Hermanna. Sebastian Mocci-francúzsky biely tátoš nemá prečo výjsť v ústrety slovenskej polícii a ak by ste využili svoju dovolenku tak ako ja na to, aby ste sa v mieste jeho bydliska v Le CAnnet, Rue des Mouliéres povypytovali na neho, nadobudli by ste pocit, že takýto človek možno ani neexistuje…..Samotná firma Bankrot, ktorej majiteľom je Mr. Strýček je tiež kapitolkou samou o sebe, konečne veď v roku 2004 sedel pol roka vo vyšetrovacej väzbe, ale potom sa to všetko akosi uhralo a nikdy nebol ani odsúdený.

Štefan Hermann zrejme tiež odkukal zaujímavé spôsoby riadenia svojich firiem a tak tú svoju HM Cars, ktorá bola kedysi luxusným autoalónom HM Bavaria previedol tichúčko na MExičana Jose Luisa Acostu a firma už nemá sídlo na Novozámockej ulici v Nitre ale na ulici Nové Pálenisko pri Slovnafte v Bratislave. Brat nášho premiéra mal ešte donedávna na Okružnej ulici v Modere so Štefanom Hermannom aj ďalšiu firmu, kde konateľkou je Belgičanka exotického pôvodu Eliette Tshiamala-Kalenga z Bruselu. No a táto osôbka má aj ďalšiu firmu LPA SK, a.s., kde v dozornej rade sedia traja Francúzi-Poly TSilumba Matenda, JAques Essis mebedje a Alared Nzambu. Sami vidíte, že títo traja FRANCÚZI zrejme nemajú v rodostrome gaslkú krv!

To by bola paráda, ak by pekne v septembri, po uhorkovej sezóne prizvali napríklad do relácie „O 5 minút 12“ dvoch bratov-Roberta Fica a Ladislava Fica, jeden by mohol hovoriť o tom, ako vláda robí kroky vedúce k tomu, že podporuje čestných podnikateľov a druhý by to dokladoval skúsenosťami z praxe….

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie

26.08.2016

Igor Junas, honorárny konzul Malajzie Od roku 1995 vykonával funkciu generálneho honorárneho konzula Nórskeho kráľov Stva a to až do zriadenia jeho veľvyslanectva v Bratislave v roku 2005. V roku 2006 ho oslovili zástupcovia Malajzie, ktorú predtým už viackrát navštívil a vedel , že je to moderná, dynamická a dobre organizovaná krajina. Podobne ako Slovensko je veľmi [...]

Honorárny konzul Slovenska v Ugande nie je to isté ako honorárny konzul Ugandy na Slovensku

25.08.2016

Ak sa dostanete na stránky honorárneho konzulátu Ugandy iste mi dáte za pravdu, že informácie, ktoré sú tu publikované sú prehľadné, dosť detailné a prerozdelené naozaj do kategórií, ktoré ukazujú, že pán honorárny konzul Andrej Brna má jasno kam upriamovať svoju pozornosť-na charitu, teda konkrétna podpora pre Bwindi Community Hospital a vôbec pre zdravotníctvo [...]

Osobný bankrot Generálneho honorárneho konzula Seychelskej republiky na Slovensku A. Hryca

25.08.2016

Andrej Hryc, Seychely Známy herec, režisér a niekdajší šéf rádia Twist Andrej Hryc už dávnejšie priznal, že sám oslovil vládu exotickej krajiny, aby sa mohol stať ich honorárnym konzulom. Seychely sa mu totiž zapáčili počas dovolenky. Hovorca rezortu diplomacie Peter Stano okrem toho zdôrazňuje, že honorárnych konzulov nevyberá naše ministerstvo zahraničných vecí, ale [...]

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 51
Celková čítanosť: 139464x
Priemerná čítanosť článkov: 2735x

Autor blogu

Kategórie

Archív